0657052006 info@aspirant.nl

SCOOTER RIJBEWIJS LEIDEN

Ben je (bijna) 16 en ben je het fietsen zat? Haal dan nu je scooterrijbewijs in Leiden bij rijschool Aspirant.

Wanneer je 15,5 jaar bent mag je al theorie-examen doen. Zodra je 16 jaar bent mag je praktijklessen nemen en praktijkexamen doen, mits je het theoriecertificaat op zak hebt.
Wanneer je zowel je praktijk-, als je theorie examen voldoende hebt afgerond, heb je jouw rijbewijs AM in de pocket en verdien je het felbegeerde roze pasje.

Hoe werkt het?

1. Theorie leren

Je wilt scooter rijles en daarvoor moet je eerst je theoriecertificaat hebben. Je gaat straks namelijk oefenen op de openbare weg. Goed om dan op de hoogte te zijn van de regels. Je gaat leren om te kunnen slagen voor je theorie-examen. Zodra je bent geslaagd voor je theorie kun je starten met de praktijklessen. Rijschool Aspirant biedt jou een online leerpakket aan om zelfstandig met de theorie aan de slag te gaan. Je kunt dit dus helemaal in je eigen tijd doen op de plek waar jij je het beste kunt concentreren.

2. Theorie examen

Het theorie-examen voor de bromfiets/scooter bestaat uit 50 vragen over de verkeersregels en verkeersinzicht waarvan je er 44 goed moet beantwoorden. Dit examen duurt 30 minuten. Is de uitslag: het duimpje omhoog? Dan heb je theoriecertificaat op zak. Dit geeft toegang tot de praktijklessen en het CBR praktijkexamen.

3. De praktijklessen

Naast dat je de verkeersregels voldoende moet beheersen is het ook van belang dat je, naast dat je weet hoe je de scooter moet besturen, bepaalde verkeersinzichten en kijktechnieken kan toepassen tijdens het scooter rijden. Hiervoor neem je praktijklessen. Onze instructeurs kunnen jou feilloos en op een professionele wijze het scooter rijden aanleren. Denk dan dus niet alleen aan de regels in de praktijk brengen maar ook om jou inzicht te geven wat de gevaren zijn en waar je je aandacht op moet richten tijdens het rijden. Je plek op de weg is bijvoorbeeld zeer belangrijk. Je leert in korte tijd de kneepjes van het scooter rijden en zo zul je snel, veilig en zelfstandig de weg op kunnen.

4. Praktijkexamen

Je hebt je theoriecertificaat en je hebt goed geoefend met je instructeur. Dan is het moment daar dat je praktijkexamen mag gaan doen. Je legt het praktijkexamen af bij het CBR. Hier zal een examinator klaar staan om met jou een rondje te gaan rijden. De examinator bepaalt in dit ritje of je het scooter rijden goed genoeg beheerst en of jij veilig en zelfstandig de weg op kan. Is dit voldoende? Dan ben je geslaagd en mag je jouw roze pasje aanvragen bij de gemeente.

 

Wil je gelijk starten? Meld je hier aan!

Wil jij je scooterijbewijs halen?

Meld je aan via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden scooter rijopleiding

Ik ben telefonisch bereikbaar tussen

10 + 13 =

Losse lesprijs (60min)                      €  40,-

Praktijkexamen AM2                         € 200,-

iTheorie (Online leren)                      € 69,-

Helmmuts                                              € 5,-

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

De prijzen van toetsen en praktijkexamens bij het CBR bestaan uit: CBR kosten, administratiekosten rijschool, huur voertuig en kosten instructeur. Voorrijden niet inbegrepen.

Chat openen
Waarmee kan ik je helpen?
Hallo,
Waarmee kan ik je helpen?