0657052006 info@aspirant.nl
Hoe oud moet ik zijn om mijn autorijbewijs (B) te halen?

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen.

Maar wat als je voor je 18e slaagt? Dan mag je al autorijden. Tot je 18e verjaardag moet er wel een coach naast je zitten. Bijvoorbeeld één van je ouders. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen bij 2toDrive.

Hoelang duurt een rijles?

De lessen zijn flexibel in te plannen. Zo kun je zelf kiezen of je rijles 60, 90 of 120 min per keer duurt. 

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Laat de instructeur daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Die kan dit vanuit ervaring het beste doen. Wij bieden daarom altijd een GRATIS proefles aan.

Hoe werkt een proefles?

Je wordt thuis opgehaald en maakt kennis met de instructeur. Daarna mag je direct achter het stuur plaatsnemen. Na wat instructies ga je een stukje oefenen met sturen en rijdt je dmv de aanwijzingen van de instructeur op te volgen, naar een rustige plek om verder kennis te maken met het voertuig.  Na dit ritje bespreekt de instructeur samen met jou wat je wensen zijn en wat het beste bij je past. 

Een proefles duurt 45 min. Deze is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. 

Ik wil een spoedcursus, kan dat?

Wil je een spoedcursus in Leiden en omstreken? Ook dit is mogelijk. Op voorwaarde dat je je theorie al op zak hebt, en in het bezit bent van een goedgekeurde gezondheidsverklaring. Wil je weten waarom je een gezondheidsverklaring nodig hebt en hoe je dit moet doen? Klik hier

Verzorgt Aspirant ook theorielessen?
Rijschool Aspirant biedt itheorie pakketten aan. Dit is een complete theorie opleiding en bestaat uit een digitaal theorieboek, 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilmpjes voor de praktijklessen. De digitale theorielessen kunnen voorgelezen worden, wat het geschikt maakt voor leerlingen met dyslexie. Om het compleet te maken zit er ook een verkeersbordenbijlage bij. Deze Itheorie pakketten zijn beschikbaar voor alle categorieën die rijschool Aspirant aanbiedt.
Ik heb nog geen theoriecertificaat. Mag ik wel al starten met de rijopleiding?
Ja, dat mag. Je kunt ook tijdens de rijopleiding je theoriecertificaat halen. Ons advies: Doe dit zo snel mogelijk.
Kan ik in termijnen betalen?
Ja, dat kan. Je kunt bij rijschool Aspirant de betalingen van de pakketten in max 2 termijnen betalen. Dit geldt ALLEEN voor de pakketten met 25, 35 of 40 rijlessen.
Ik ben geslaagd en ik heb nog rijlessen over. Wat gebeurt daarmee?
Rijlessen over nadat je geslaagd bent? Je krijgt dan gewoon je geld terug. Of, doe ze cadeau aan een ander.
Wanneer kan ik starten met rijlessen?
Op dit moment is er geen wachtlijst. Je kunt dus elk gewenst moment starten met de rijopleiding.
Waar geven jullie les?

Wij geven les in Leiden en omgeving. Het lesgebied is alsvolgt: Leiden, Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Valkenburg, Rijnsburg, Oegstgeest, Warmond, Leiderdorp, Zoeterwoude-Rijndijk.

In deze plaatsen start je les vanuit huis. Kom je van verder weg? Dan kan er een centraal punt worden afgesproken zoals Leiden CS.

Kan ik zelf bepalen wanneer en hoelang ik rijles krijg?
Ja, je kunt in overleg met je instructeur samen de lesuren vooruit plannen. Je kunt ook zelf bepalen hoelang je rijles duurt. Bespreek jouw wensen met de instructeur.
Chat openen
Waarmee kan ik je helpen?
Hallo,
Waarmee kan ik je helpen?